0

چگونه به استرس قبل از مهاجرت غلبه کنیم؟

چگونه به استرس قبل از مهاجرت غلبه کنیم؟
  • یکی از مهمترین دغدغه هایی که افراد قبل از مهاجرت با آن مواجه می شوند استرس مهاجرت و ابهامات و ذهنیت هایی است که به سراغ آنها می آید. این استرس گاهی آنقدر جدی و شدید است که حتی می تواند بر تصمیم و اراده فرد برای مهاجرت تاثیر بگذارد و همه تلاش های خود را نادیده بگیرد و از مهاجرت منصرف شود. این استرس اگرچه تا حدی می تواند طبیعی باشد اما در صورت تشدید آن و تاثیر بر روال عادی زندگی نیازمند پیگیری برای درمان است.

     

    علت استرس قبل از مهاجرت چیست؟

    علت استرس قبل از مهاجرت چیست؟

    مهاجرت یکی از تصمیمات سخت و بزرگ در زندگی افراد به شمار می آید از همین رو کاملا طبیعی است که نگرانی ها و ترس از مشکلات احتمالی آن ها را آزار دهد. این ترس و استرس می تواند از لحظه فکر کردن به این تصمیم ایجاد شود و حتی پس از مهاجرت نیز ادامه پیدا کند. در صورتی که فرد تصمیم قاطعانه برای مهاجرت داشته باشد برای مدیریت این احساس نیز تلاش خواهد کرد. اما گاهی این استرس با نادیده گرفته شدن ممکن است افزایش پیدا کند و پس از مهاجرت و به نتیجه رسیدن تلاش ها به شکل تشدید یافته ای بروز کند در این صورت باید برای درمان آن اقدام کرد.

     

    در صورتی که فرد پیش از مهاجرت با مشکل استرس مهاجرت مواجه شد نخست باید به علت یابی ریشه های این مشکل فکر کند. اینکه چه عاملی باعث شده تا احساس استرس و اضطراب در او ایجاد شود. در این بار می تواند از مشاوره روانشناسی کمک بگیرد تا وی را در یافتن ریشه استرس ایجاد شده راهنمایی کند. ما در این بخش به برخی از دلایل کلی استرس قبل از مهاجرت اشاره کرده ایم:

    ترس از قرار گرفتن در محیط زندگی جدید با فرهنگ جدید

    ناآشنایی با محیط جدید در کشوری که فرهنگی متفاوت از کشور مبدا دارد کمی فرد را با استرس مواجه ی کند. بهترین راه حل مطالعه و آشنایی با فرهنگ و کسب اطلاعات درباره کشور مقصد است تا به این وسیله فرد بتواند با این تصمیم خود مواجه شود. درمان استرس به کمک مشاوران روانشناسی نیز می تواند در این مسیر تا حد زیادی کمک کننده باشد.

     

    دوری از عزیزان و خانواده و دوستان

    یکی دیگر از نگرانی هایی که می تواند منجر به بروز استرس در فرد مهاجر شود دور شدن از جامعه دوستان و نزدیکان است. بهترین راه حل داشتن ارتباط از طرق مختلف با نزدیکان  و جبران این دوری به این وسیله است.

     تفاوت زبانی و سخت شدن برقراری ارتباط با دیگران

    فردی که قصد مهاجرت دارد بلد نبودن زبان یا هم زبان نبودن با مردم کشور مبدا را که عامل مهمی در برقراری ارتباط با محیط اطراف می شود را عامل دیگری برای این استرس می دانند.

    تفاوت در استانداردهای زندگی کشور مبدا و مقصد

    گاهی افراد در کشور خود به مدارج بالای علمی و اجتماعی دست پیدا می کنند که مهاجرت می تواند باعث شود این جایگاه تا حد زیادی تنزل پیدا کند و رسیدن به آن نیازمند تلاش بیشتر است. این تفاوت در استانداردهای زندگی گاهی فرد را دچار نگرانی و استرس می کند.

    احساس عدم کارایی توانمندی های فرد در کشور مقصد

    فرد مهاجر گاهی دارای توانمندی ها و آموزه هایی است که در کشور مقصد متقاضی برای آن وجود ندارد. این موضوع که می تواند حاصل سالها تلاش و تجربه باشد او را آزار می دهد. برای جبران این موضوع فرد می تواند مهارت های جدیدی را یاد بگیرد که متناسب با نیازها و فرصت های شغلی در کشور مقصد باشد.

     

    هر کدام از این موارد می تواند احساس تنهایی و انزوا را به فرد القا کند و همین موضوع استرس او را برای مهاجرت زیاد می کند. در صورتی که پس از مهاجرت همچنان دچار استرس بودید می توانید از  مشاوره ایرانیان خارج از کشور کمک بگیرید.

     

     راه های درمان استرس مهاجرت

     راه های درمان استرس مهاجرت

    در صورتی که دچار استرس مهاجرت شدید می توانید از راه های مختلفی برای درمان آن کمک بگیرید. زیرا اگر این مسئله حل نشود بعد مهاجرت می تواند افسردگی بعد از مهاجرت را برای شما به ارمغان بیاورد. پس سعی کنید حتما این مسئله را قبل از رفتن درمان کنید. از بهترین روش های درمانی ترس از مهاجرت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. سعی کنید تا به مقوله مهاجرت خود نگاه خوشبینانه و مثبت داشته باشید. برای این منظور باید تلاش کنید تا همیشه امیدوار بوده و به ابعاد مثبت مهاجرت خود فکر کنید. بسیاری از ترس ها و تفکرات و افکار منفی ناشی از ذهنیات و توهماتی است که غالبا واقعیت ندارند از همین رو به آن ها بال و پر ندهید. تلاش کنید تا با ذهن مثبت به مهاجرت خود به عنوان یک فرصت نگاه کنید. اگر افکار منفی شما را رها نمی کنند آن ها را روی کاغذ بیاورید تا راحت تر فراموش کنید.
    2. در بسیاری از مواقع استرس و نگرانی های افراد از ندانستن و عدم آگاهی است. برای غلبه بر این احساس سعی کنید اطلاعات بیشتری درباره آداب و رسوم، فرهنگ، زبان و… کشور مقصد کسب کنید.
    3. همه کارهای خود را برا مهاجرت به موقع انجام دهید تا در لحظات آخر با مشکل مواجه نشوید. به طور مثال همه مدارک را در هر مرحله به موقع اماده کنید. برای سفر خود برنامه ریزی کنید.
    4. در صورتی که این استرس شما تشدید شد به گونه ای که روال عادی زندگی شما را تحت تاثیر قرار داد پیشنهاد می شود از مشاوره روانشناسی  کمک بگیرید.
    5. در کنار همه مسائل گفته شده مهاجرت خود را از طریق موسسه های مهاجرتی معتبر پیگیری کنید تا احتمال قبولی و پذیرش شما افزایش پیدا کند. این موضوع به شما کمک می کند تا استرس کمتری را متحمل شوید

     

    سوالات متداول ترس از مهاجرت

    مهمترین دلایلی که باعث بروز استرس پیش از مهاجرت می شود چیست؟

    آشنا نبودن با فرهنگ کشور مقصد، بلد نبودن زبان مردم کشور مقصد، احساس عدم توانمندی یا ناکارآمد بودن توانمندی های فرد در کشور مقصد و دوری از دوستان و نزدیکان از مهمترین عواملی است که پیش از مهاجرت و حتی پس از آن باعث بروز استرس می شود.

     

    درمان های مناسب ترس از مهاجرت چیست؟

    از آنجا که مشکل استرس و ترس از مهاجرت بیشتر روح و روان فرد را درگیر می کند از همین رو بهترین روش های درمانی نیز به خود فرد بر می گردد. کسب اطلاعات بیشتر درباره ابهاماتی که فرد را آزار می دهد یکی از بهترین راهکارهایی است که استرس را برطرف می کند. چن بیشتر ترس ها و استرس ها ناشی از ابهاماتی است که در ذهن ایجاد می شود. از سوی دیگر فرد می تواند در صورتی که این استرس برای او آزاردهنده بود از کمک یک مشاور روانشناس کمک بگیرد.

     

    چه راهکارهایی می تواند استرس افراد را پیش از مهاجرت کم کند؟

    فرد باید با آگاهی کامل و نیز هدف گذاری دقیق برای مهاجرت خود برنامه ریزی کند. کسی که قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارد باید بتواند برای اوقات فراغت خود نیز برنامه ریزی کند تا افکار منفی را از خود دور کند و فرصتی برای هجمه این افکار نداشته باشد. ورزش کردن یکی از راهکارهای مناسبی است که سلامت جسمی و روحی را برای فرد به همراه دارد. حفظ ارتباط با دوستان و نیز یاد گرفتن زبان کشور جدید نیز تاثیر زیادی بر سازگاری با محیط زندگی کشور مقصد دارد. هر چه این تلاش های بیشتر باشد فرد راحت تر با مقوله مهاجرت خود کنار می آید و کمتر احساس ناخوشایند تنهایی و ترس و دوری از عزیزان او را ازار می دهد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    5 + 1 =