0

برای ما که این‌قدر زودباور هستیم

ما زود باور هستیم
  • سخن اول:

     

    چند روز پیش یکی از دوستانم را دیدم که جلوی کامپیوترش نشسته است و در اطراف او درگیری است. اطرافیان از او س questionsالاتی می کردند و دوستم با نوشتن این س questionsالات در وب سایت فالبینی جواب صحیح می گرفت. جمعیت بالای سر او از این حرکت خارق العاده وحشت داشتند. به عنوان مثال ، شخصی گفت: “از او بپرس ماشین من چه نامیده می شود.” دوستم نوشت و وب سایت پاسخ داد: “پژو 206”. همه فکر می کردند این واقعاً شگفت انگیز است. اما شاید افراد کمی به جادوی این وب سایت فکر کرده باشند که می تواند به چنین س questionsالاتی پاسخ دهد. تعداد کمی از مردم فکر می کردند که شاید این کاسه های زیر نیم کاسه باشد و احتمالاً دوستم به نوعی آنها را فریب داده و خودش جواب را وارد کرده است. البته عملکرد دوستم عالی بود و او توانست وانمود کند که این وب سایت توانایی پیشگویی را دارد. بسیاری از شما احتمالاً با این وب سایت ها و برنامه ها آشنا هستید و با ترفندهای آنها آشنا هستید و نمی خواهم آنها را برای کمک به گسترش این شوخی بعضا دردسرساز معرفی کنم. س isال این است که چرا ما خیلی زود باور می کنیم؟

     

    از این نظر ، شاید به هر دلیلی دوست داشته باشیم به چیزهای ماورا طبیعی اعتقاد داشته باشیم. این احتمالاً دلیل این امر این است که در سال 2015 بسیاری از مردم هنوز به آن اعتقاد دارند و به پیشگویی می روند ، بدون اینکه بخواهند مکانیسم دقیق طالع بینی را بفهمند و اینکه آیا با منطق متناسب است یا نه هیچ کس فکر نمی کرد که در پایان یک وب سایت ، چگونه آنها باید بدانند که چه کسی شما را در زندگی دوست دارد و چه کسی از شما متنفر است؟ البته اگر شخصی که چیزی مانند طالع بینی ارائه می دهد و مردم به او اعتماد دارند ، بازیگر بزرگی باشد و اصطلاحاً تبلیغات خوبی داشته باشد ، باور به جادو راحت تر است.

     

    سخن دوم:

     

    مثال دیگر شک و تردید ما شایعه ای است که به سرعت در شبکه های اجتماعی و برنامه های پیام رسان پخش می شود و افراد می توانند به راحتی پیام های خود را به اشتراک بگذارند بدون اینکه به درست یا غلط بودن آنها فکر کنند. پیام هایی مانند “لیست قیمت ماشین جدید (پراید 10 میلیون و سمند 20 میلیون!)” یا “در جهرم ، یک پلنگ به یک خانواده آمد ، از تشنگی سرش را داخل کتری گذاشت ، سرش را در آن فرو کرد و سپس وقتی پلنگ بود آزاد شد ، “ناگهان 20 مورد دیگر کشف شد!” نقل قول از آن مرحوم بزرگ و کوروش کبیر نیز مشهور است. بسیاری از افرادی که این پیام ها را به اشتراک می گذارند ، وقتی انتقاد می شوند ، می گویند که ما فقط جلو می رویم! از هر حال ، من دوباره می پرسم ، چرا خیلی زود باور می کنیم؟

     

    شاید اگر از یک زیست شناس و کسی که به طور خاص در زمینه تکامل و انتخاب طبیعی کار می کند ، س askال کنیم ، آنها به ما خواهند گفت که اعتماد به اطلاعاتی که بسیاری از افراد جامعه به ما می رسانند ، نقش اساسی در تکامل زندگی اجتماعی بشر داشته است. این بدان معناست که هرگاه به خرد جمعی اعتماد کرده ایم ، احتمالاً به نتیجه رسیده ایم و به عنوان یک موجود اجتماعی ، می توانیم بهتر زنده بمانیم. اما نکته این است که بسیاری از اوقات خرد جمعی اشتباهات جدی می کند و باعث می شود یک ملت در مجموع صدمات جبران ناپذیری ببیند. چنین اشتباهات بزرگی در تاریخ مردم مختلف جهان بسیار زیاد است.حال نکته اینجاست ، آیا باید به چنین گفتگوها ، پیام ها و اخباری اعتماد کنیم؟ نکته این است که بهتر است شک کنید و سپس قبل از باور بپرسید. بیایید سعی کنیم چند دقیقه قبل از پذیرش تحقیق کنیم. برای پیام ها و اخباری که در مکان های مختلف مشاهده می کنیم ، سعی کنید منابع خبری موثق را شناسایی کنید (کدام منبع خبری قابل اعتماد است و جای بحث ندارد). همچنین پیام های به اشتراک گذاشته شده در شبکه هایی مانند تلگرام یا واتس اپ را خیلی جدی نگیرید. متأسفانه ، این برنامه های پیام رسان بستر بسیار خوبی برای انتشار شایعات بسیار سریع هستند و ما می توانیم از طریق اشتباهات جمعی آسیب زیادی به خود ، دیگران و جامعه خود وارد کنیم.

     

    .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    2 × 2 =