0

عوارض کراتین مو چیست؟

عوارض کراتین مو چیست؟
  • اگر از حالت فر یا وز موهایتان خسته شده‌اید و به دنبال روشی برای صاف کردن دائمی آن‌ها هستید؛ حتماً به کراتین کردن موهایتان فکر کرده‌اید. با وجود تبلیغات زیادی که در این زمینه انجام می‌شود؛ کمتر کسی در مورد عوارض کراتین مو برای خانم ها اطلاع رسانی کرده است.

    در این مطلب می‌خواهیم به عوارض کراتینه مو برای آرایشگر، افراد زیر ۱۸ سال، خانم‌ها و حتی آقایان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

    کراتین مو چیست؟

    در واقع کراتین، پروتئین اساسی موجود در موهاست که باعث درخشش و صاف شدن آن‌ها می‌شود. اگر میزان کراتین در موهایتان کم باشد، آن‌ها وز، کدر و آسیب دیده به نظر می‌رسند. کراتینه کردن مو یکی از روش‌های رایج برای صاف کردن موها و از بین بردن وز آن‌هاست که اصطلاحاً به آن صاف کننده معجزه‌گر می‌گویند.

    در این روش کل موها با مخلوط مایع کراتین پوشش داده می‌شوند و پس از گذشت مدت زمانی معینی، که به جنس موها و کیفیت مایع کراتین بستگی دارد، شسته می‌شوند. اما این روش در کنار مزایای بی‌‌نظیرش، عوارضی هم دارد که بهتر است از آن‌ها مطلع باشید.

    کراتین مو چه عوارضی دارد؟

    کراتین مو چه عوارضی دارد؟

    کراتینه مو عوارض و خطرات جدی دارد که یکی از بارزترین آن‌ها، بعد از گذشت ۷۲ ساعت از انجام این کار خود را نشان می‌دهد. این عارضه، بروز آلرژی است که با خارش پوست و بروز دانه‌های قرمز رنگ نمایان می‌شود. پس اگر مستعد آلرژی هستید، پیشنهاد می‌کنیم برای انتخاب این روش کمی تامل کنید.

    از سوی دیگر، در این روش موها در معرض حرارت بسیار زیاد ناشی از اتو مو قرار می‌گیرند و حتی موهای سالم نیز بر اثر این حرارت آسیب خواهند دید. بنابراین تعداد زیادی از افراد بعد از کراتینه کردن مو دچار ریزش مو می‌شوند.

    علاوه بر این، بعد از کراتینه کردن مو، باید از محصولات بدون سولفات استفاده کنید. این محصولات برای موهایتان مشکلی ایجاد نمی‌کنند؛ اما اگر افرادی که مو و پوست سر بسیار چربی دارند به صورت مداوم از انواع شامپو مو بدون سولفات استفاده کنند چربی موهایشان به طور کامل پاک نمی‌شود.

    این چربی مازاد، با گذشت زمان در پوست سر انباشته می‌شود و باعث بروز مشکلاتی نظیر ریزش مو یا ایجاد شوره خواهد شد که این مسائل از اصلی‌ترین معایب کراتینه مو به شمار می‌روند.

    در این بخش عوارض کراتین مو برای خانم ها و افراد مختلف را شرح داده‌ایم:

    عوارض کراتینه مو برای آرایشگر

    محصولات کراتین مو، حاوی مقادیر زیادی فرمالدهید هستند که این ماده نه تنها برای فرد استفاده کننده، بلکه برای آرایشگران و تمام افراد حاضر در آرایشگاه مضر است. فرمالدهید در همه اشکال مایع، گاز و جامد می‌تواند برای بدن خطرناک باشد؛ زیرا بسیار سمی و فرار است.

    طبق اعلام FDA این ماده سرطان‌زا بوده و تنفس بخار یا خوردن آن، موجب ابتلا به سرطان می‌شود. بنابراین بیشترین عوارض کراتینه مو برای آرایشگر است که به طور مدام در معرض این ماده قرار می‌گیرد.

    استنشاق فرمالدهید باعث سوزش گلو، سرفه، خارش چشم و حتی خونریزی از بینی می‌شود. علاوه بر این به جز افزایش خطر ابتلا به سرطان و بیماری ALS، بیماری‌های مزمنی همچون آسیب به سیستم عصبی مرکزی، سردرد، افسردگی، تغییرات خلقی، بی‌خوابی، اختلال حافظه و تعادل نیز از عوارض این ماده هستند.

    عوارض کراتین مو در بارداری

    عوارض کراتین مو در بارداری

    در دوران بارداری به هیچ وجه نباید در معرض فرمالدهید قرار بگیرید؛ در نتیجه کراتین مو در این دوران ممنوع است. در واقع عوارض کراتین مو در بارداری در حدی است که حتی در سالن‌هایی که این کار انجام می‌شود نیز نباید خانم‌های باردار حضور داشته باشند.

    عوارض کراتین مو مردانه

    بعضی از آقایان نیز مانند خانم‌ها، توجه زیادی به مدل موهای خود دارند و ممکن است برای براق، صاف و نرم‌تر شدن آن‌ها، به دنبال روش کراتینه کردن باشند. اما عوارض کراتین مو مردانه کم نیست و برخی از آن‌ها عبارتند از:

    • کم حجم به نظر رسیدن موها
    • تسریع روند چرب شدن مو
    • خشکی بیش از حد موها
    • ایجاد شوره سر و التهابات پوستی
    • ابتلا به آلرژی، سوزش چشم یا حساسیت و تحریک پوست، به علت قرار گرفتن در معرض فرمالدهید
    • از بین رفتن درخشندگی طبیعی موها
    • ریزش مو

    عوارض کراتین مو در افراد زیر ۱۸ سال

    شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا کراتین مو محدودیت سنی دارد؟ یا عوارض کراتین مو در افراد زیر ۱۸ سال چیست؟ در پاسخ می‌توان گفت در صورت استفاده از مواد کراتین فاقد فرمالدهید، این افراد نیز می‌توانند از این روش استفاده کنند.

    اما یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افراد زیر ۱۲ سال موهای ضعیفی دارند و به همین دلیل ممکن است موهایشان نتوانند اثرات کراتین را جذب نمایند یا توان این واکنش شیمیایی را نداشته باشند.

    نکات مهم برای کراتینه کردن مو

    نکات مهم برای کراتینه کردن مو

    اگر با وجود آگاهی از عوارض این روش، هنوز هم تمایل دارید موهایتان را با مواد کراتین صاف و لخت کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم حتماً به نکات زیر توجه نمایید:

    • کراتین موی طبیعی را جایگزین مواد شیمیایی خطرناک کنید؛ بسیاری از روش‌های طبیعی کراتینه را می‌توانید خودتان انجام دهید. شاید نتیجه کار به خوبی کراتین صنعتی نباشد اما در عوض این روش عوارضی برای شما نخواهد داشت.
    • برای انجام کراتین صنعتی، حتماً به سالن‌های آرایشی حرفه‌ای مراجعه کنید تا موهایتان آسیب نبینند.
    • قبل از کراتینه کردن مو، درباره موادی که سالن مورد نظرتان برای این کار استفاده می‌کند، تحقیق کنید تا مطمئن شوید که حاوی فرمالدهید نیست.
    • در اکثر مواقع، ماندگاری کراتین مو تا سه ماه است و بعد از آن، موهایتان به حالت اولیه برمی‌گردند؛ اما عوارض ناشی از آن ممکن است تا ماه‌ها شما را اذیت کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شانزده − 15 =