0

گوشی هوشمند واقعی تازه متولد شده است!

اسمارت فون قابل اتصال به اینترنت است
  • اجازه دهید ابتدا وظیفه یک اشتباه تاریخی-زبانی را روشن کنیم. حدود دو دهه از شنیدن و استفاده از عبارت “اسمارت فون” می گذرد. اما اگر بخواهیم کمی سخت گیر باشیم ، گوشی هوشمند دقیقاً آن چیزی نیست که امروز می شناسیم. اصطلاح “اسمارت فون” برای اولین بار در سال 2000 به عنوان برچسب تجاری برای تلفن هایی که می توانند به اینترنت متصل شوند و برنامه ها یا برنامه های مختلف را نصب کنند استفاده شد. تقریباً از آن به بعد ، ما از ترکیب یک تلفن هوشمند به عنوان معادل یک تلفن هوشمند استفاده کردیم. اما این روزها ، ما در مورد تلفن هوشمند به معنای دیگری صحبت می کنیم: تلفن های دارای “هوش مصنوعی” ، که “تلفن های AI” نامیده می شوند.

     

    البته هوش مصنوعی حتی در دنیای تلفن های همراه نیز چیز جدیدی نیست. در سال های اخیر ، استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در تلفن های همراه به آرامی افزایش یافته است تا جایی که امروزه به بخشی جدایی ناپذیر از آنها تبدیل شده است. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی چیزی هستند که بسیاری از عملکردهای یک تلفن هوشمند را در حال حاضر ممکن می سازند ، از تشخیص صدا گرفته تا دستیاران هوشمند مانند Siri ، Bixby و Google Assistant.

     

    هوش مصنوعی در گوشی همراه پدیده تازه ای نیست

    بنابراین تفاوت بین یک تلفن هوشمند واقعی (iphone) و یک گوشی هوشمند قدیمی (smartphone) چیست؟ نکته مهم این است که تا کنون اکثر عملیات مربوط به هوش مصنوعی در تلفن های همراه از طریق “محاسبات ابری” (Cloud Computing) انجام شده است. اما تلفن های هوشمند واقعی مجهز به تراشه های ویژه ای برای پردازش عملیات سنگین مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین خواهند بود.

     

    البته اگر کمی به مفهوم جدید “iphone” شک دارید ، حق با شماست. همانطور که در گذشته کلمه “هوشمند” در نام بسیاری از محصولات خانگی به عنوان تبلیغاتی برای افزایش فروش استفاده می شد ، امروزه “هوش مصنوعی” به روندی تبدیل شده است که همه سعی می کنند با آن ارتباط برقرار کنند. اما شرکت هایی نیز وجود دارند که شواهد قانع کننده ای برای ادعاهای خود ارائه می دهند.

     

    به عنوان مثال ، اپل بخش جدیدی به تراشه A11 Bionic خود با نام “Neural Engine” اضافه کرده است. این موتور عصبی در واقع یک پردازنده دو هسته ای است که به طور خاص برای اجرای الگوریتم های مربوط به یادگیری ماشین و هوش مصنوعی طراحی شده است. ویژگی های پیشرفته مانند تشخیص چهره ، “Animoji” و برنامه های کاربردی واقعیت افزوده با این موتور عصبی جدید کار می کنند.

    موتور عصبی دو هسته ای است

     

    البته اپل تنها شرکتی نیست که قصد دارد یک گوشی هوشمند واقعی بسازد. هواوی از پردازنده جدید Kirin 970 خود در IFA 2017 رونمایی کرد. همان پردازنده ای که برای اولین بار در سری Mate 10. استفاده می شود. در این پردازنده ، بخش خاصی به نام “واحد پردازش عصبی” در نظر گرفته شده است. این بخش ویژه به پردازنده Kirin 970 کمک می کند تا هوش مصنوعی و عملیات یادگیری ماشینی مانند تشخیص تصویر را 20 برابر سریعتر از پردازنده معمولی و با مصرف برق بسیار کمتر انجام دهد.تا کنون پردازنده های تلفن های هوشمند آنقدر قوی نبوده اند که بتوانند عملیات سنگین مربوط به هوش مصنوعی را انجام دهند. به همین دلیل ، رایانش ابری اغلب در این زمینه استفاده می شود. رایانش ابری علاوه بر سرعت بخشیدن به عملیات ، باعث کاهش مصرف باتری با کاهش حجم کار روی پردازنده گوشی می شود. اما این رویکرد دو اشکال عمده دارد. اول این که استفاده از آن مستلزم اتصال سریع و پایدار به اینترنت است و دوم این که بسیاری با ارسال اطلاعات کاربر به سرورها از نظر امنیت و حریم خصوصی موافق نیستند.

     

    اکنون که پردازنده هایی مانند A11 اپل و Kirin 970 هواوی به اندازه کافی قدرتمند هستند و برای انجام عملیات هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بهینه شده اند ، به نظر می رسد این تلفن هوشمند در حال به ثمر رسیدن است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1 × 5 =