0

هر آنچه درباره‌‌ی بازیافت زباله باید بدانید

هر آنچه درباره‌‌ی بازیافت زباله باید بدانید
  • زندگی مدرن منجر به تولید زباله های زیادی توسط انسان شده است. میزان پسماند آنقدر زیاد است که اگر به درستی مدیریت نشود ، مشکلات زیادی را برای انسان و محیط زیست به دنبال خواهد داشت. بنابراین ، مدیریت پسماند بسیار مهم است. یکی از مهمترین فرایندهای مدیریت پسماند بازیافت زباله است.

    بازیافت زباله یکی از موثرترین فعالیتها در حفظ محیط زیست است که می تواند به بهبود اقتصاد کشور نیز کمک کند. ما همیشه در مورد مزایا و مزایای بازیافت شنیده ایم. اما جالب است بدانید که بازیافت اشکالاتی نیز دارد که امروز به آنها می پردازیم.

    در این مقاله ، ما به این س questionsالات پاسخ می دهیم: زباله چیست و انواع آن چیست؟ بازیافت چیست و مزایا و معایب آن چیست؟ و مواد قابل بازیافت و غیرقابل بازیافت چیست؟ برای یافتن پاسخ این س questionsالات ، همراه باشید.

     

    زباله چیست و چه انواعی دارد؟

     

    زباله چیست و چه انواعی دارد؟

     

    زباله مجموعه ای از موادی است که پس از مصرف یا استفاده ، دیگر کاربردی نیستند و دفع می شوند. ضایعات می توانند جامد ، مایع یا گازی باشند.

    زباله های شهری به طور کلی به دو دسته زباله های خشک و زباله های مرطوب تقسیم می شوند. هر یک از این موارد به چند بخش تقسیم شده است که در زیر به اختصار به آنها اشاره می کنیم.

     

    ۱.زباله‌ها‌ی شهری

    درصد زیادی از زباله ها را زباله های شهری تشکیل می دهد. زباله های شهری به دو دسته زباله های خشک و زباله های مرطوب تقسیم می شوند. مواد فاسدشدنی بیشترین درصد زباله های شهری را تشکیل می دهند.

     

    ۲.زباله‌ی تر

    مرطوب تر ، فاسد شدنی و تجزیه پذیر است. این زباله توسط باکتریها به سرعت به چرخه طبیعی بازگردانده می شود و به عنوان کود استفاده می شود. بخش عمده ای از زباله های شهری زباله های مرطوب هستند.

     

    ۳.زباله‌ی خشک

    ضایعات یا ضایعات خشک موادی هستند که پوسیده نمی شوند و از بین می روند. زباله های مرطوب به سه گروه تقسیم می شوند:

    ضایعات ساختمانی: شامل زباله های ساختمانی و زباله هایی است که از ساخت یا تخریب ساختمان ها باقی مانده است.

    زباله های صنعتی: کلیه ضایعات ناشی از فعالیتهای صنعتی و معدنی ، تصفیه خانه ها و…

    زباله های خطرناک: ضایعاتی که باعث مرگ موجودات زنده می شود یا به سلامت انسان و محیط زیست و شیوع بیماری ها و عفونت های مختلف آسیب می رساند. زباله های خطرناک شامل زباله های بیمارستانی است.

     

    بازیافت چیست؟

     

    بازیافت چیست؟

     

    بازیافت فرایندی است که طی آن برخی از مواد دور ریخته شده و استفاده شده به مواد یکسان یا دیگر تبدیل می شوند. تا بتوان دوباره از آنها استفاده کرد. بازیافت صحیح زباله در حفظ محیط زیست و موجودات زنده بسیار مهم است.

    ضایعاتی مانند بطری های پلاستیکی ، کاغذ ، پلاستیک و موادی مانند فولاد و زباله های الکتریکی قابل بازیافت هستند.

     

    دلیل اهمیت بازیافت زباله چیست؟

    بازیافت برای کمک به کاهش آلودگی آب ، خاک و هوا ، جلوگیری از تخریب تنوع زیستی ، حفظ منابع طبیعی ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سایر گازهای مضر برای سلامتی انسان ، کاهش ضایعات ، ایجاد فضای بیشتر در محل دفن زباله برای دفع زباله های غیر قابل بازیافت و دارای خیلی مهم. بنابراین نباید از آن غفلت کرد.

     

    مزایای بازیافت زباله چیست؟

    برای درک بهتر اهمیت و ضرورت بازیافت زباله ، باید مزایای آن را بدانید. از جمله مزایای بازیافت زباله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

     

    • کاهش آلودگی محیط زیست

     

    مزایای بازیافت

     

    بازیافت زباله آلودگی محیط زیست را کاهش می دهد. بازیافت زباله های صنعتی مانند پلاستیک ، قوطی های فلزی و مواد شیمیایی که محیط زیست را آلوده می کنند ، راه خوبی برای کاهش قابل توجه آلودگی است. زیرا این مواد به جای دور ریختن مجدداً مورد استفاده قرار می گیرند.

     

    • صرفه‌جویی در منابع

    بازیافت ماشین های فرسوده ، بطری های قدیمی ، لاستیک های فرسوده و غیره به ما این امکان را می دهد که بارها و بارها از این ضایعات به ظاهر بی فایده استفاده کنیم. به این ترتیب دیگر نیازی به استفاده از منابع جدید نخواهید داشت که باعث صرفه جویی در منابع می شود.

     

    • حفاظت از محیط زیست

    یکی دیگر از مزایای بازیافت حفاظت از محیط زیست است. هر روز درختان زیادی در جنگل ها قطع می شوند. در چنین مواردی ، ما می توانیم با استفاده از کاغذهای قابل بازیافت به کاهش جنگل زدایی کمک کنیم.

     

    • کاهش گرمایش جهانی

    فرایند احتراق سوزاندن ، که نوعی دفع زباله است ، گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن ، گوگرد و نیتروژن منتشر می کند و باعث تغییر آب و هوا و گرم شدن کره زمین می شود. در فرآیند بازیافت ، زباله ها به مواد قابل استفاده مجدد تبدیل می شوند که اثرات مضر بر محیط زیست را کاهش داده یا به حداقل می رساند.

     

    • کاهش میزان زباله در محل‌های دفن

    بازیافت مواد قدیمی و استفاده شده و تبدیل آنها به محصولات قابل استفاده مجدد درصد پر شدن محل دفن زباله را به شدت کاهش می دهد. این به کاهش آلودگی زمین و آب کمک می کند.

     

    • اشتغال‌زایی

     

    فواید بازیافت زباله

     

    بازیافت به ایجاد شغل و ایجاد کارخانه های بازیافت کمک می کند. نیروی انسانی برای انجام فعالیت های بازیافت مورد نیاز است. بنابراین فرصت های شغلی زیادی وجود دارد.

    به ازای هر تن کاغذ بازیافت شده ، پنج نفر شاغل هستند. بازیافت همچنین فرآیندهای تولید را ارزان تر می کند ، که یک پیروزی بزرگ برای تولیدکنندگان است.

    سایر مزایای بازیافت زباله عبارتند از:

    جلوگیری از اتلاف سرمایه ملی

    تبدیل مساحت کوچکتری از بیابانها و مراتع کشور به محل دفن زباله

    کاهش ماهیانه 90 هزار هکتار جنگل ، 12 میلیون لیتر آب و 120 هزار کیلووات برق

    مدیریت بهتر پسماند و جمع آوری بهتر و سریعتر

    کاهش هزینه جمع آوری زباله

    قیمت کمتر کاغذهای بازیافتی نسبت به کاغذهای معمولی ، که قدرت خرید مردم را افزایش داده و آنها را ترغیب به خرید این نوع کاغذ می کند.

    کسب درآمد ؛ به طوری که درآمد جهانی بازیافت کاغذ در سال 2017 42 میلیون و 900 هزار دلار بوده است.

     

    معایب بازیافت زباله چیست؟

     

    معایب بازیافت زباله

     

    همانطور که قبلاً ذکر شد ، بازیافت زباله علاوه بر مزایا ، معایبی نیز دارد. با این حال ، مزایای بازیافت بسیار بیشتر از معایب آن است. با این حال ، معایب آن نیز باید در نظر گرفته شود. معایب بازیافت زباله عبارتند از:

     

    • برای بازیافت زباله باز هم انرژی مصرف می‌شود

    برخلاف تصور عموم ، بازیافت زباله نیاز به انرژی دارد. به همین دلیل است که بسیاری از مردم بر این باورند که بهتر است سعی کنیم ضایعات کمتری تولید کنیم تا اینکه مقدار زیادی زباله تولید کنیم و سپس سعی کنیم آنها را بازیافت کنیم. کاهش ضایعات تولید شده مزایای بیشتری برای محیط زیست نسبت به فرآیند بازیافت زباله دارد.

     

    • بازیافت زباله‌ می‌تواند منجر به آلودگی شود

    منتقدان بازیافت زباله ادعا می کنند که مزایای بازیافت زباله مبالغه آمیز است. آنها معتقدند بازیافت زباله علاوه بر مصرف انرژی منجر به آلودگی نیز می شود. بازیافت زباله می تواند منجر به آلودگی آب و خاک شود. به همین دلیل است که باید با احتیاط کامل انجام شود.

     

    • بازیافت زباله هزینه‌بردار است

    بسیاری از مردم بر این باورند که بازیافت زباله هزینه های بالایی را به دنبال دارد. بسیاری از کشورها ، به ویژه کشورهای جهان سوم ، توانایی انجام فعالیت های بازیافت زباله را ندارند.

     

    • کارکنان کارخانجات بازیافتی در معرض مواد سمی و شیمیایی قرار دارند

    اگرچه بیشتر فرآیندهای بازیافت به صورت خودکار انجام می شود ، اما کارکنان هنوز در معرض مواد سمی و مضر هستند. این به این دلیل است که کارکنان برخی از زباله ها را خودشان جدا می کنند (نه خودکار) و در نتیجه در معرض سموم قرار می گیرند که ممکن است برای بدن آنها مضر باشد.

    سایر معایب بازیافت زباله عبارتند از:

    سرمایه گذاری کم در عملیات بازیافت ، ساخت کارخانه های بازیافت و موارد مشابه در برخی از کشورها ، به ویژه کشورهای جهان سوم

    برخی از کاغذها و محصولات بازیافتی بهداشتی نیستند

    فقدان فناوری برای جداسازی مواد قابل بازیافت از سایر مواد ترکیب شده با آنها.

    مشکل متقاعد کردن مردم برای خرید محصولات بازیافتی

    مضرات سفید کننده در کاغذهای بازیافتی برای سلامتی انسان و محیط زیست (البته چند سالی است که برخی از محققان موفق شده اند جوهر کاغذ را فقط با لیزر ، بدون استفاده از مواد شیمیایی و بدون آسیب رساندن به بافت کاغذ بازیافت کنند).

    عدم وجود فناوری های موجود برای فرآیندهای بازیافت و همچنین فقدان نیروی متخصص برای مدیریت و راه اندازی کارخانه های بازیافت در برخی از کشورهای در حال توسعه و جهان سوم

    نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی برای جدا کردن مواد قابل بازیافت از مواد ترکیب شده با آنها. به همین دلیل ، انواع مختلف مواد بازیافتی باید جداگانه ذخیره شوند و با مواد دیگر مخلوط نشوند. ترکیب مواد مختلف با یکدیگر ، فرآیند بازیافت را به مشکلی جدی تبدیل می کند.

    تحمیل هزینه بالا در غیاب متقاضی

    مشکل در جذب مشتری و ترغیب مردم به خرید کاغذ بازیافتی

     

    مواد قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت کدامند؟

     

    مواد قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت

     

    همه زباله ها قابل بازیافت نیستند. برای بازیافت زباله ، ابتدا باید با زباله های قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت آشنا شوید.

    ضایعات خشک شامل پلاستیک و ظروف یکبار مصرف ، شیشه ، آهن و فلزات ، چوب ، خاک اره ، منسوجات ، مقوا و انواع کاغذ ، دستمال کاغذی و مبلمان است.

    ضایعات مرطوب همچنین شامل تمام غذاهای طبیعی از جمله پوست و میوه های سبزیجات ، باقی مانده از غذاهای پخته ، روغن های پخت و پز ، پوسته تخم مرغ ، استخوان مرغ یا ماهی و غیره است. در ادامه به انواع مواد قابل بازیافت و غیرقابل بازیافت اشاره می کنیم.

     

    انواع مواد قابل بازیافت

    ۱.آلومینیوم

    قوطی های آلومینیومی 100٪ قابل بازیافت هستند. علاوه بر این ، می توان آنها را چندین بار بازیافت کرد. بازیافت قوطی های بازیافتی 95 درصد انرژی کمتری نسبت به ساخت قوطی های جدید مصرف می کند.

     

    ۲. بطری‌های پلاستیکی

    بر اساس تحقیقات موسسه بازیافت کانتینر آمریکا ، سالانه تقریباً 25 میلیارد بطری یکبار مصرف خریداری می شود. ساخت پلاستیک از مواد بازیافتی حدود دو سوم انرژی کمتری نسبت به ساخت پلاستیک های جدید مصرف می کند.

     

    ۳. روزنامه

     

    روزنامه زباله قابل بازیافت

     

    آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا مدعی است که یک سوم زباله های شهری آمریکا کاغذ است. بازیافت کاغذ به حفظ منابع انرژی کمک می کند و از پر شدن محل های دفن زباله جلوگیری می کند.

     

    ۴. مقوای موج‌‌دار

    مقوا راه راه درصد زیادی از زباله های تجاری را تشکیل می دهد. همه می دانیم که کاغذ و مقوا رایج ترین ضایعاتی است که در ادارات و سازمان ها تولید می شود. بنابراین ، قرار دادن سطل های بازیافت در چنین مکان هایی به بهبود روند بازیافت کمک می کند.

     

    ۵. قوطی‌های فولادی

    قوطی های فولادی مانند محصولات آلومینیومی قابل بازیافت هستند و کیفیت خود را در فرایند بازیافت حفظ می کنند. علاوه بر قوطی های فولادی ، قطعات فولادی خودرو و ابزار فولادی نیز قابل بازیافت هستند.

     

    ۶. ظروف شیشه‌ای

     

    ظروف شیشه ای بازیافتی

     

    ظروف شیشه ای بازیافتی 50 درصد بیشتر از شیشه دست نخورده در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. یک ظرف شیشه ای انرژی کافی را برای نگه داشتن یک لامپ 100 واتی به مدت 4 ساعت ذخیره می کند. شیشه های بازیافتی 20٪ آلودگی هوا کمتر و 50٪ آلودگی کمتر آب را به همراه دارد.

     

    ۷. مجله و روزنامه

    بازیافت این مواد بسیار مهم است. زیرا کاغذ بازیافتی 60 درصد بیشتر از کاغذ دست نخورده در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. علاوه بر این ، 95 درصد آلودگی هوا را کمتر می کنند. بازیافت یک تن کاغذ باعث صرفه جویی 7000 گالن آب و 17 درخت می شود.

     

    ۸. رایانه‌ها

    کامپیوترها را می توان به دو طریق بازیافت کرد. می توانید یارانه های قدیمی را که هنوز کار می کند به دوستان و آشنایان خود بدهید یا آنها را به موسسات خیریه اهدا کنید تا به افرادی دسترسی پیدا کنند که توان خرید کامپیوتر ندارند.

    همچنین رایانه هایی که کار نمی کنند را بازیافت کنید تا اجزای آنها قابل جدا شدن و بازیافت قطعات مفید آنها باشد.

     

    ۹. لوازم الکترونیکی خانگی

    برخی از لوازم خانگی مانند تلویزیون ، تلفن های همراه ، ابزارهای موسیقی دیجیتالی مانند بلندگوها ، پخش کننده های MP3 ، پخش کننده های سی دی ، رادیوها ، استریوها و همچنین لوازم جانبی رایانه مانند کابل ، سیم ، موش ، صفحه کلید و … قابل بازیافت هستند.

     

    انواع مواد غیر قابل بازیافت

    اکنون که با مواد قابل بازیافت آشنا شده اید ، خوب است در مورد مواد غیر قابل بازیافت نیز بدانید. در اینجا برخی از مهمترین مواد غیر قابل بازیافت آورده شده است:

     

    ۱.کاغذ ریز ریز شده

    خرد کردن کاغذ طول الیاف را کاهش می دهد و کاغذ را برای استفاده مجدد و بازیافت غیرقابل استفاده می کند.

     

    ۲.کاغذ رنگی براق

    کاغذ رنگی براق بقیه کاغذ را لکه دار می کند که می تواند کل بار کاغذ را خراب کند.

     

    ۳.جعبه‌های پیتزا

     

    جعبه های پیتزا قابل بازیافت

     

    جعبه پیتزا از مقوا ساخته شده است. اما چربی پیتزا مقوا را آلوده می کند. با این حال ، می توانید تکه های مقوایی تمیز را جدا کرده و بازیافت کنید.

     

    ۴. شیشه‌ی خانه

    محصولاتی مانند قاب پنجره ، آینه ، لامپ (لامپ) و موارد مشابه قابل بازیافت و استفاده مجدد نیستند.

     

    ۵. درب بطری‌ها

    درپوش بطری را نمی توان با بطری بازیافت کرد. زیرا درب بطری از پلاستیک های مختلف ساخته شده است.

     

    ۶.کارتن‌های آب‌میوه و شیر

    کارتن های آب میوه و شیر معمولاً با یک لایه نازک موم یا موم پوشانده شده است. به همین دلیل بازیافت نمی شوند.

     

    ۷.لیوان‌های کاغذی

    این شیشه ها دارای روکش پلاستیکی هستند ، بنابراین قابل بازیافت نیستند.

     

    زباله‌ها را چگونه در منزل تفکیک و بازیافت کنیم؟

     

    زباله‌ها را چگونه در منزل تفکیک و بازیافت کنیم؟

     

    برای جداسازی و بازیافت زباله ها ، باید دو سطل جداگانه قرار دهید ، یکی برای زباله های خشک و دیگری برای زباله های مرطوب. سپس زباله های خشک و مرطوب را جدا کرده و در سطل مخصوصی قرار دهید.

    به خاطر داشته باشید که دفع زباله نه تنها در خانه ، بلکه در محل کار و سازمان ها نیز قابل انجام است. در نهایت ، می توانید زباله ها را به مرکز بازیافت ببرید.

    در ادامه به روشهای جداسازی برخی از مواد قابل بازیافت می پردازیم.

     

    • کاغذ

    استفاده از کاغذ در حال افزایش است. به همین دلیل ما باید به بازیافت کاغذ فکر کنیم. برای بازیافت کاغذ باید کاغذ تمیز را بردارید. کاغذ را از آلودگی هایی مانند غذا ، پلاستیک ، فلزات و دیگر ضایعات دور نگه دارید که بازیافت کاغذ را دشوار می کند.

    کاغذهای آلوده غیرقابل بازیافت باید کوددهی یا دفن شوند. کاغذ بازیافتی را به مرکز بازیافت شهر خود تحویل دهید.

     

    • ظروف و بطری‌های شیشه‌ای

    بطری ها و ظروف شیشه ای را در سطل شیشه ای قرار دهید. مراقب باشید بطری ها و ظروف شیشه ای نشکنند ، زیرا بطری ها و ظروف شکسته به عنوان مواد بازیافتی قابل قبول نیستند.

    برای جلوگیری از شکستن شیشه ، کافی است یک تکه کاغذ یا روزنامه را در انتهای سطل زباله قرار دهید.

    مواد بازیافتی را به مراکز بازیافت تحویل دهید. در مراکز بازیافت ، ظروف و بطری ها بر اساس رنگ به شیشه های شفاف ، سبز و قهوه ای تقسیم می شوند. شیشه های رنگ آمیزی به قطعات کوچکی به نام تکه های شیشه تبدیل می شوند و خرد می شوند و می شکنند.

    در کارخانه تولید شیشه ، تکه های شیشه در کوره ذوب شیشه قرار می گیرند. شیشه مذاب از کوره ذوب خارج شده و به محصولات شیشه ای جدید تبدیل می شود.

     

    • قوطی‌های فولادی

    اکثر قوطی های فولادی دارای برچسب های کاغذی هستند که نیازی به برداشتن آنها نیست. قوطی ها را بشویید تا غذای باقی مانده برداشته شود. درب قوطی را بردارید. سپس قوطی فولادی را در سطل زباله قرار دهید.

     

    • بطری‌های شیشه‌ای

    وقتی بطری خالی شد ، آن را داخل آن بشویید. درپوش بطری را برداشته و بطری را در سطل مخصوصی قرار دهید.

     

    روش‌های تفکیک و بازیافت مواد قابل بازیافت در مراکز بازیافت چگونه است؟

    مراحل جداسازی زباله ها عبارتند از:

    جداسازی زباله از منبع

    جمع آوری و انتقال زباله به مراکز بازیافت

    تفکیک زباله ها از یکدیگر

    شستشو و پاکسازی خاک و مواد زائد

    تغییر شکل و فرم زباله و اجزای آن در کارخانه بازیافت

    استفاده از مواد اولیه بازیافتی در صنعت

    بازیافت مواد به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود:

     

    • دسته‌ی اول

    بازیافت موادی که بدون هیچ فرایند خاصی و فقط با شستشو ، ضد عفونی و رعایت مسائل بهداشتی قابل استفاده مجدد هستند. مثل بطری های شیشه ای سالم.

     

    • دسته‌ی دوم

    بازیافت موادی که در برخی فرآیندها به مواد جدید تبدیل می شوند. مانند تکه های شیشه ، فلزات ، پلاستیک ، کاغذ و…

     

    • دسته‌ی سوم

    بازیافت زباله های آلی ، مانند تبدیل مواد فاسد شدنی به کمپوست یا بازیابی انرژی.

     

    نکته‌ی پایانی

    اگر پسماندها به درستی مدیریت نشوند ، می توانند مشکلات زیادی را برای انسان ، موجودات زنده و محیط زیست ایجاد کنند. یکی از راه های مدیریت پسماند بازیافت آن است.

    در این مقاله برای شما توضیح دادیم که بازیافت چیست. ما اشاره کردیم که بازیافت زباله علاوه بر مزایای فراوان ، معایبی نیز دارد. ما همچنین مواد قابل بازیافت و غیر قابل بازیافت را معرفی کردیم. در نهایت ، ما به شما توضیح دادیم که چگونه می توانید زباله های خود را در خانه بازیافت کنید.

     

     

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پانزده − ده =