0

آیا لامپ‌های کم‌ مصرف باعث سرطان می‌شوند؟

لامپ های کم مصرف
  • این روزها ، نه تنها در ایران بلکه حتی در بسیاری از کشورهای پیشرفته ، بازار لامپهای کم مصرف نیز کاهش یافته است. اگر لامپ شما به هر دلیلی سوخته یا دیگر قابل استفاده نیست ، ارزان ترین راه برای جایگزینی آن انتخاب یک فلورسنت مارپیچی جمع و جور است که CFL نامیده می شود. از آنجا که در دنیای امروز بیشتر وقت خود را در خانه می گذرانیم ، بسیار مهم است که بدانیم چراغ های مصنوعی ساخته شده توسط بشر ، از جمله لامپ های کم مصرف ، چه تاثیری بر سلامتی ما می گذارد. در اینجا برخی از خطرات آنها ایجاد می شود.

     

    مهم‌ترین خطر لامپ‌های کم‌مصرف

    همانطور که احتمالاً می دانید ، یکی از مهمترین خطرات صرفه جویی در انرژی لامپ ها ، خراب شدن آنهاست. از آنجا که لامپ های کم مصرف حاوی جیوه هستند ، اگر به هر دلیلی خراب شوند ، جیوه موجود در آنها به هوای اطراف وارد می شود. عطارد یک فلز مایع سمی است که در دماسنج ها ، باتری های برقی و لامپ های کم مصرف استفاده می شود. مسمومیت با جیوه ، معروف به هیدارژیراز ، در واقع نوعی مسمومیت با فلز است که در اثر قرار گرفتن در معرض جیوه یا ترکیبات آن ایجاد می شود.

     

    عطارد فلزی سنگین است که می تواند به انواع مختلفی وجود داشته باشد. همه این اشکال سمی هستند ، به جز جیوه مایع اولیه ، و مقادیر کم (کمتر از یک گرم) می تواند کشنده باشد. عطارد مهمترین تأثیر را بر روی بدن دارد ، باعث بسته شدن رگهای خونی می شود که می تواند منجر به مشکلات و عواقب بعدی مسمومیت شود.

     

    اگر نگران مسمومیت با جیوه هستید ، باید این نکته را نیز بدانید که لامپ های کم مصرف در هنگام تولید نور مسمومیت با جیوه ایجاد نمی کنند ، بلکه در مواردی که مقادیر کمی از جیوه به عنوان بخار خارج می شوند ، مشکل ایجاد نمی کنند. این اتفاق می افتد در هنگام شکستن لامپ. گزارش ها حاکی از آن است که هر لامپ کم مصرف در صورت شکستن 6 برابر بیشتر از حد مجاز آلودگی تولید می کند. اما آیا این بدان معناست که شما امروز باید لامپ های کم مصرف خود را خاموش کنید؟

     

    لامپ‌های کم‌مصرف و معجزه‌ مصرف کم‌تر انرژی

    یک واقعیت انکارناپذیر در مورد لامپ های کم مصرف این است که آنها واقعاً از نظر انرژی کم مصرف هستند. طبق گفته وزارت انرژی ایالات متحده ، اگر هر شهروند فقط یک لامپ را از مصرف زیاد به انرژی کم تغییر دهد ، معادل توقف انتشار گازهای گلخانه ای به اندازه تولید 800000 اتومبیل است. از طرف دیگر ، برخی معتقدند که لامپهای قدیمی بیشتر از لامپهای کم مصرف به بدن جیوه تزریق می کنند ، زیرا نیروگاههای زغال سنگی که انرژی لازم برای تولید این لامپها را تولید می کنند ، بزرگترین منبع آلودگی جیوه در جهان هستند. . . دلیل اصلی محبوبیت لامپهای کم مصرف نام آنهاست: مصرف کمتر که در مقایسه با لامپهای کم مصرف حدود یک چهارم یا 25٪ انرژی تخمین زده می شود.

    آیا لامپ‌های کم‌مصرف می‌توانند باعث سرطان پوست شوند؟

    بنیاد ملی علوم آمریکا اخیراً نتایج تحقیقات خود را در مجله Photochemistry and Photobiology منتشر کرده است. این تحقیق ، که روی پوششهای سطح فسفر لامپهای کم مصرف متمرکز است ، این واقعیت را نشان می دهد که این طاقچه ها به امواج ماوراio بنفش (UV) اجازه می دهند تا توسط سطح فسفر جذب شوند ، به نور مرئی تبدیل شوند. مقطع تحصیلی. چندین سال است که محققان دانشگاه استونی بروک نشان داده اند که در سطح فسفر این لامپ ها ترک هایی وجود دارد و این سوال که آیا این ترک ها می توانند باعث تشعشعات (UVC) و (UVA) شوند ، مدت هاست که وجود دارد. اختلاف بین طرفداران و مخالفان. تحقیقات موسسه علوم آمریکایی نشان داده است که لامپ ها به دلیل توانایی سوختن سلول های پوستی انسان و تحریک تشکیل ملانوم (نوعی سرطان که از سلول های حاوی رنگدانه ها یا ملانوسیت ها ایجاد می شود) می توانند امواجی منتشر کنند. . لازم به ذکر است که تحقیقات مشابهی در این زمینه در اروپا انجام شده و نتایج مشابه بوده است.

     

    محققان همچنین نحوه انتشار اشعه ماوراrav بنفش توسط لامپ های کم انرژی و تأثیر آنها بر سلول های تولید کننده کلاژن و کراتین و اجزای اصلی پوست انسان را مطالعه کرده اند. آنها ابتدا تأثیر نور مصنوعی بر روی پوست بدون مواد آرایشی را بررسی کردند. آنها سپس اثرات مواجهه با پوست در معرض دی اکسین تیتانیوم (یک ترکیب معمول در محصولات مراقبت شخصی) را بررسی کردند. آنها سپس آزمایش ها را با همان لامپهای با قدرت بالا با همان شدت نور تکرار کردند. دکتر میریام ریفایلوویچ ، نویسنده اصلی این تحقیق گفت: “مطالعات ما نشان داده است كه پاسخ سلولهای سالم پوست به اشعه ساطع شده (UV) با آسیب ناشی از اشعه (UV) كاملاً سازگار است.” هنگامی که پوست دوز کمتری از ذرات دی اکسین نانو تیتانیوم قبل از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش دریافت می کند ، آسیب به سلول ها چند برابر می شود. وی افزود: مسئله این است كه لامپ های پرانرژی به هیچ وجه سلولهای پوست را تحت تأثیر قرار نمی دهند ، حتی در حضور یا عدم وجود نانوذرات دی اکسین تیتانیوم ، اما تأثیر لامپ های کم مصرف واقعی است.

     

    در سال گذشته در کنفرانس بهداشت صنعتی آمریکا ، دکتر ریفایلوویچ خاطرنشان کرد که اگر هر فرد حدود هشت ساعت در یک لامپ کم انرژی بنشیند ، حدود 1000 برابر بیشتر از حد متوسط ​​نور UV دریافت می کند که بدن شما تحمل می کند.

    آیا لامپ‌های کم‌مصرف می‌توانند بر بینایی ما تاثیر بگذارند؟

    مقاله ای توسط Hellen L. Walls و همکاران منتشر شده است. در شماره 2011 مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی (NCBI) عنوان شده است که افزایش مصرف لامپهای فلورسنت راهی برای کاهش احتمال تغییر آب و هوا است. که منجر به افزایش بیماری های چشمی می شود. محققان خاطرنشان کردند که لامپهای فلورسنت ممکن است بیماری چشم را که به طور خاص با اشعه ماوراio بنفش مرتبط است ، تا 12 درصد افزایش دهند. به گفته محققان ، و طبق آماری که آنها اعلام کرده اند ، افزایش 3000 مورد آب مروارید و 7500 مورد ناخنک که سالانه در استرالیا گزارش می شود ، می تواند مربوط به این موضوع باشد. در پایان مقاله خود ، محققان بر لزوم نظارت بر تولید این نوع لامپها تا حد ممکن تأکید کردند.

     

    این محتوا ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 − 1 =