0

غلامعلی پیمان؛ مخترع عمل جراحی لیزیک

دکتر غلام علی پیمان
  • از همان زمان كوچكی می خواست پزشك شود. وی در جستجوی رویای دارو به آلمان رفت و سرانجام راهی سرزمین فرصت شد. او از این فرصت بهترین استفاده را کرد و نام او با عمل جراحی لیزیک چشم مرتبط شد.

     

    غلامعلی پیمان در سال 1316 در شیراز متولد شد. او تا پایان دوره دبیرستان و فارغ التحصیلی در کشور بود. وی علاقه زیادی به پزشک شدن پیدا کرد و سرانجام در 19 سالگی با کمک والدین خود برای تحصیل در رشته پزشکی به آلمان رفت. در سال 1962 وی یک دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه فرایبورگ به پایان رساند. وی تا سال 1964 در بیمارستان سنت ژوهانس در دویسبورگ کارآموز بود. یک سال دیگر (1965) وی به عنوان کارآموز در بیمارستان عمومی Pasaic در نیوجرسی آمریکا کار کرد. پیمان برای تکمیل تحصیلات خود به آلمان بازگشت و در دانشگاه اسن آلمان در رشته چشم پزشکی تحصیل کرد. وی در سال 1969 رسماً چشم پزشک شد ، اما تصمیم گرفت تحصیلات خود را در حد امکان به پایان برساند ، بنابراین به ایالات متحده بازگشت و در آنجا درجه مدرک دکترا را در سال 1971 از دانشکده پزشکی UCLA دریافت کرد.

    پیمان در  دانشکده پزشکی دانشگاه UCLA

    زندگی دانشگاهی پیمان

    پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه UCLA ، پیمان استادیار چشم پزشکی شد ، اما از سال 1971 تا 1987 در دانشکده پزشکی آبراهام لینکلن در دانشگاه ایلینوی شیکاگو تدریس کرد. در این مدت کوتاه او از استادیار به استاد رسید.

     

    میثاق به معنای واقعی یک دانشگاه بود. این را می توان در ارتباط آن با دانشگاه ها و م institutionsسسات وابسته به آنها مشاهده کرد. غلامعلی در سال 1987 پس از ترک دانشگاه ایلینوی در دانشگاه های پزشکی ایالت لوئیزیانا و مرکز نیواورلئان به تدریس و تحقیق پرداخت. حضور وی در این دو دانشگاه تا سال 2000 ادامه داشت. از سال 1998 تا 2000 ، این معاهده کرسی بیماریهای شبکیه شاهزاده عبدالعزیز آل سعود را در خود جای داده بود (این رسم است که افراد بزرگ و با نفوذ جهان هزینه صندلی های علمی را به نام او پرداخت می کنند). از سال 2000 تا 2006 ، پیمان به عنوان استاد چشم پزشکی و دستیار مدیر در دانشکده پزشکی دانشگاه تولون در نیواورلئان خدمت کرد و سپس از سال 2006 تا 2007 به عنوان استاد دانشگاه آریزونا تدریس کرد. پیمان از سال 2009 استاد افتخاری چشم پزشکی در دانشگاه توین است.

     

    دکتر پیمان به دلیل تسلط به زبان اسپانیایی (به فارسی ، انگلیسی ، آلمانی و اسپانیایی صحبت می کند) ارتباط گسترده ای با جامعه پزشکی آمریکای لاتین دارد. در سال 2013 ، دانشگاه ملی کوردوبا ، آرژانتین به دکتر غلامعلی پیمان دکترای افتخاری اعطا کرد.

    جوایز و نشان‌های پیمان

    ابداع روش جراحی لیزیک

    همانطور که پیمان به تدریس در دانشگاه علاقه داشت ، از نظر تحقیق و حتی کمی مهندسی همیشه از سایر پزشکان پیشی می گرفت. هنگام کار در کلینیک چشم و گوش ایلینوی ، او درباره تأثیر لیزر بر روی بافت چشم بسیار کنجکاو شد و شروع به آزمایش روی خرگوش ها کرد تا ببیند آیا لیزر CO2 می تواند شکل قرنیه و شکست نور آن را اصلاح کند یا خیر.پیمان می خواست بتواند به افراد کم بینا کمک کند راهی برای بازیابی بینایی طبیعی خود بدون استفاده از عینک پیدا کنند. هیچ کس دیگری قبل از پیمان این موضوع را بررسی نکرده بود. وی از الگوهای مختلفی برای درخشش لیزر بر روی سطح قرنیه استفاده کرد. لیزر باعث ایجاد خراش های خاصی روی قرنیه می شود. پیمان در آن زمان نتیجه گرفت که: 1- باید تا زمان تولید و ساخت لیزر کارآمد برای این کار صبر کنیم و 2- سطح قرنیه نباید مستقیماً زیر لیزر باشد ، بلکه باید به گونه ای انجام شود که خراشیده شود ، صدمه می زند y هیچ عارضه جانبی ناخواسته ای وجود ندارد. اولین مقاله دکتر پیمان در این باره در سال 1980 منتشر شد.

     

    در اواخر سال 1982 بود که مقاله IBM Laboratories آخرین یافته ها را در مورد تأثیر لیزر بر روی بافت های زنده گزارش داد. اطلاعات موجود در آن مقاله برای پیمان فوق العاده مهم و مهیج بود ، اگرچه به دلیل گران بودن نوع جدید لیزر که از آنها استفاده شده بود ، در دسترس نبود. این موضوع تا سال 1985 سکوت اختیار کرد ، زمانی که تحقیقات گسترده ای در مورد استفاده از لیزر در سطح قرنیه آغاز شد. در همین حال ، این پیمان به دلیل تجارب و دستاوردهای گذشته چند قدم جلوتر بود و او دقیقاً می دانست چه کاری انجام دهد. به محض دریافت لیزر ، شروع به کار کرد و خیلی زود به نتیجه مطلوب رسید. در ژوئیه 1985 ، او روش ابتکاری عمل جراحی (LASIK) خود را به سازمان مالکیت معنوی ایالات متحده ارائه داد. سرانجام ، در ژوئن 1989 ، پس از دو بار اصلاح و اصلاح ، او حق ثبت اختراع جراحی لیزیک (به روش دکتر پیمان) را به نام خود ثبت کرد. وی سپس چندین آزمایش اضافی برای مدتی در دانشگاه هلسینکی فنلاند انجام داد و بارها روش خود را آزمایش و بهبود بخشید.

    ثبت عمل جراحی لیزیک توسط پیمان

    پیمان که از ابتدا از کاستی ها و ضعف های جراحی لیزیک آگاه بود و از محدودیت های آن به خوبی آگاه بود ، دائماً در تلاش بوده است که این روش را بهبود بخشد و آن را به کمال برساند. در سال 2015 ، او یک روش جراحی جدید برای قرنیه ابداع کرد که Mesik نامیده می شود. علاوه بر لیزر ، پیمان در این روش از اشعه ماوراio بنفش (UV) نیز استفاده می کند که مزایای زیادی نسبت به روش های فعلی دارد.

     

    دیگر اختراع‌ها، پتنت‌ها و دستاوردها

    ذهن خلاق و علاقه پیمان به مهندسی و چشم پزشکی به وی اجازه داده است تا در بیش از چهار دهه فعالیت حرفه ای خود بیش از 135 اختراع را ثبت کند. دکتر پیمان فردی در جراحی لیزر و درمان فوتودینامیک و مطالعات تحویل دارو در کره چشم ، جراحی انکساری و شبکیه پیشگام است. وی همچنین روش هایی را برای سایر جراحی های چشم توسعه داد و اولین کسی بود که نمونه برداری از شبکیه و پیوند سلول مخاطی رنگدانه را انجام داد.

    غلامعلی پیمان در اولین کنگره‌ی چشم‌پزشکی ایران

    اختراعات دکتر پیمان طیف گسترده ای از تجهیزات پزشکی جدید ، سیستم های دارورسانی چشم ، روش های جراحی ، دستگاه های لیزر و جراحی نوری و روش های جدید تشخیصی و درمانی را شامل می شود. دکتر پیمان بیش از 850 مقاله علمی و 10 کتاب و متن علمی دیگر منتشر کرده است.

     

    افتخارات

    دکتر غلامعلی پیمان توسط بیش از 30000 چشم پزشک در سراسر جهان انتخاب شد و به عضویت تالار مشاهیر چشم پزشکی درآمد. وی همچنین عضو دائمی انجمن جراحی آب مروارید و انکسار است. افتخارات ، تقدیرنامه ها و انواع جوایزی که وی در طول فعالیت خود از نهادهای مختلف بین المللی دریافت کرده است ، بسیار زیاد است و نام بردن از همه آنها از حوصله این مقاله خارج است.

    زندیگ

     

    این پزشک ایرانی-آمریکایی در سال 2012 به دلیل سالها تلاش و مجاهدت خود مورد تقدیر قرار گرفت و جایزه ملی فناوری و نوآوری ایالات متحده را از رئیس جمهور وقت باراک اوباما دریافت کرد. این بالاترین رتبه در ایالات متحده در زمینه اختراع و اکتشاف است. پیمان با اشاره به اینکه تربیت صدها چشم پزشک و در نتیجه بهبود سلامت بشریت را بزرگترین افتخار خود می داند ، گفت: “من بسیار خوشحالم که کار ما افراد زیادی را تحت تأثیر قرار داده است.” “ما همیشه در تلاش برای بهبود درمان ها و نتایج بیمار هستیم و همیشه به دنبال حل مشکلات بیشتر هستیم.”

     

    احتمالاً قبلاً در مورد لیزیک چیزی شنیده اید و خودتان یا اطرافیانتان این کار را انجام داده اید. اکنون که این نعمت بزرگ را مدیون یکی از هموطنان خود هستید ، چه احساسی دارید؟

     

    آیا فکر می کنید افراد به اندازه دکتر پیمان را می توان با برچسب ملیت محدود به یک جغرافیا شناخت؟ برخی می پرسند ، “پس چگونه ایالات متحده به روش های مختلف در تلاش است تا آخرین دستاوردهای افرادی مانند او را در کشور خود به انحصار خود درآورد؟” شما چی فکر میکنید؟.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شش − سه =