0

جادوی مواد حافظه‌دار؛ آیا علم پزشکی متحول می‌شود؟

جادوی مواد حافظه‌دار
  • فناوری چاپ سه بعدی کمک زیادی به علم پزشکی کرده است. با استفاده از این فناوری ، ما توانسته ایم پروتزهای بهتری بسازیم ، رگهای مصنوعی تولید کنیم یا حتی دوربین های بسیار کوچکی بسازیم که در بدن افراد جا بیفتد. محققان دانشگاه MIT اخیراً توانسته اند نوع جدیدی از چاپ سه بعدی را ایجاد کنند که می تواند ساختارهای بسیار کوچکی ایجاد کند که در دماهای خاص وضعیت را تغییر دهند.

     

    دقت فن آوری چاپ این سازه ها به قدری زیاد است که می توان اشیایی به نازک یک تار موی انسان را تولید کرد.

    به عنوان مثال با استفاده از این سیستم می توان داروهایی تولید کرد که وارد بدن بیمار شوند و در صورت بالا رفتن تب ، دارو را به قسمت مورد نظر برسانند. تیم MIT توانسته است با استفاده از پلیمر مخصوصی که در دماهای مختلف سفت و سخت می شود ، این چاپ های سه بعدی جدید را ایجاد کند. این ساختارها می توانند اشکال خاصی را در جای خود باقی بگذارند و در دمای خاصی به شکل خاصی قفل شوند.

     

    وضوح تکنولوژی چاپ این سازه ها به قدری زیاد است که می توان اشیایی به نازک یک تار موی انسان تولید کرد. کاربردهای زیادی برای این مواد وجود دارد. محققان امیدوارند که بتوانند دستگاه های زیست پزشکی بسازند یا از ساختارهای آنها برای ساخت اجزای مختلف صنعت هوافضا استفاده کنند.

     

    تصویر بالا نمونه ای از برج ایفل بسیار کوچک است که توسط محققان در MIT ساخته شده است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × چهار =