0

همه چیز درباره برنامه ریزی عصبی کلامی

برنامه ریزی عصبی کلامی
  • از دید دکتر ماکان آریا پارسا برنامه ریزی عصبی کلامی یا NLP یک نوع رویکرد است که می تواند در نحوه ارتباط شما با دیگران تاثیر بگذارد. علاوه بر این روی رفتار شما متمرکز می شود. اگر فردی به شما بگوید که توسط کنترل زبان می توانید خیلی سریع  به اهداف حرفه ای و شخصی خود برسید، واکنش تان چیست؟ محققین بر این باورند که تکنیک های عصبی کلامی دقیقا همین کار را به صورت دقیق و منظم انجام می دهند. ما در این مقاله قصد داریم با موضوع برنامه ریزی عصبی کلامی بیشتر آشنا شویم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

    آشنایی با برنامه ریزی عصبی کلامی

    به گفته دکتر ماکان آریا پارسا برنامه ریزی عصبی کلامی یک نوع مجموعه ای است که می تواند مهارت های ارتباطی پیشرفته را در فرد تقویت کند. این مهارت ها  با مطالعه فراوان روی کسانی شناسایی شده اند که می توانستند ارتباط خوبی با اطرافیان خود برقرار کنند. در این رویکرد، اعتقاد غالب به این شکل است که باید نوع تفکر و الگوی رفتاری این افراد را درک کنید. سپس بتوانید آن را دقیق تقلید کنید، در این صورت می توانید به نتیجه مثبت برسید. تکنیک ها، استراتژی ها و ابزارها که از این نوع تحقیقات به دست آمده اند، می توانند به فرد در شناخت محیط و اطرافیانش کمک کنند.

    مزیت های ان ال پی

    برنامه ریزی عصبی کلامی کمک می کند تا به این درک برسید که واکنش تان در این جهان به چه شکل می باشد. نحوه ارتباط تان با دیگران چگونه است؟ در نتیجه چگونه می توانید با دیگران تفاهم دو جنبه ایجاد نمایید و نتایج مثبت دریافت کنید. برای اینکه متوجه شوید برنامه ریزی عصبی کلامی شما چیست، تلاش کنید احساسی را به یاد بیاورید که زمان ارائه کنفرانس خود در دانشگاه داشتید. واکنش شما در آن شرایط چه بود؟ در این موقعیت ها، اکثر اوقات ما به صورت اتوماتیک و بدون هیچ گونه آگاهی خاصی، درگیر واکنش های غریزی مفید و مثبت می شویم. این واکنش ها می توانند منفی نیز باشند. به یاد داشته باشید به کمک برنامه ریزی عصبی کلامی می توانید واکنش های خود را شناسایی کنید.

    برنامه ریزی عصبی کلامی چه کاربردهایی دارد؟

    طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا از برنامه ریزی عصبی کلامی می توانید برای افزایش توانایی های خود و ایجاد رفتار سازنده و مثبت استفاده نمایید. تکنیک های این نوع برنامه ریزی به فرد کمک می کند تا زمان برقراری ارتباط با افراد بتواند تفاهم دو طرفه ایجاد کند. او باید به گونه ای صحبت کند که دیگران سخنان او را درک کنند. در این مدل از مهارت های زبانی و الگوهای مختلف استفاده می کنید تا تاثیرگذار شوید و بتوانید نتیجه مثبت دریافت کنید.

    NLP

    از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا NLP به شما می آموزد تا متوجه شوید از یک شرایط خاص چه نتیجه ای می خواهید دریافت کنید. این نوع رویکرد به شما کمک می کند تا درباره تغییر رفتار خود انعظاف پذیرتر باشید. پس از آن بتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید. به عنوان مثال تصور کنید در یک قرارداد کاری یک مذاکره فوق العاده داشته باشید، شما با استفاده از NLP می توانید به آگاهی بیشتری برسید. علاوه بر این متوجه می شوید که آیا دیگران جذب سخنرانی شما شده اند یا خیر؟ زمانی که شما به این آگاهی رسیدید می توانید گفتار و رفتار خود را در عوض کنید. به این صورت می توانید سریع تر به هدف خود برسید.

    آشنایی با مزیت های ان ال پی

    برای اینکه  NLPرا بهتر درک کنیم باید به مزایای آن توجه لازم را داشته باشیم. از مزیت های این نوع برنامه ریزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    بهبود اعتماد به نفس

    افزایش خودآگاهی

    تغییر رفتار

    کاهش نگرانی های ناشی از واکنش های خودکار جنگ مغز

    آگاهی یافتن از پروسه داخلی بدن و مدیریت کردن بهتر آن مثل داستان ها، تصاویر و صداها

    برنامه ریزی مغز برای کسب عادات و رفتارهای بهتر

    ترمیم تروما یا آسیب های روانی

    بهبود ارتباطات بین فردی و میزان تاثیرگذاری آن بر افراد

    یک تحقیق در سال 2014 صورت گرفت و در آن نشان داده شد که گاهی اوقات از  NLPبه عنوان ابزاری برای درمان برخی از بیماری های روانی مثل افسردگی، اضطراب و فوبیا استفاده می شود. این نوع روش درمانی حتی می تواند مشکلات عاطفی، آلرژی ها، ترس های خاص، مشکلات ارتباطی و عاطفی را نیز حل کند. در بخش بعد به صورت کلی به تکنیک NLP می پردازیم:

    تکنیک های ان ال پی

    تکنیک ان ال پی

    محققین و روانشناسان بر این باورند که تکنیک NLP می تواند برای افراد بسیار مفید باشد. تکنیک NLP به فرد کمک می کند با دیگران به شکل طبیعی ارتباط برقرار نماید. این تکنیک به سبک ارتباطی شما با فرد مقابل بستگی دارد و می تواند بین شما اعتماد ایجاد کند.

    ایجاد راپورت

    یک مطالعه در سال 2006 در خصوص ایجاد راپورت انجام شد و در آن با استفاده از تکنیک ان ال پی به راهکارهای جالبی دست یافتند. با کمک این تکنیک می توان اختلافات را کاهش داد و به تفاهم رسید. از عناصر مهم و کلیدی این تکنیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    قضاوت نکردن

    گوش دادن به صورت فعالانه

    رهبری و متقاعد کردن

    هماهنگ شدن با زبان بدن فرد

    NLP چیست

    آشنایی با مدل متا

    بر باور دکتر ماکان آریا پارسا مدل متا در ان ال پی به باورهای رایج شما درباره محیط اطراف و نحوه مشاهده حقیقت مربوط می شود. تکنیک ان ال پی بر این باور استوار است تقریبا تمام افراد از تحریف های شناختی یا فیلترهای فکری استفاده می کنند. این نوع فیلترها موجب می شود که بتوانیم وقایع را منفی تر از آنچه به نظر می رسند، مشاهده کنیم. به صورت کلی شما می توانید به این افکار عکس العمل بیشتری نشان دهید تا حقیقت. مدل متا به سوالاتی مربوط می شود که بیشتر اوقات از خودتان یا دیگران می پرسید. سپس آنچه گفته می شود با آنچه در ذهن خودتان می گذارد، مقایسه می کنید.

    منبع:

    dr-ariaparsa.com/business/verbal-neuroprogramming/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ده + 11 =