0

چرا والدین بین فرزندان خود فرق می‌گذارند؟

فرق بین فرزندان چیست
  • چرا والدین بین فرزندان خود فرق می‌گذارند؟

     

    معمولاً وقتی از والدین سوال می شود که شما کدام یک از فرزندان خود را بیشتر دوست دارید ، آنها پاسخ دقیقی به شما نمی دهند و می گویند همه آنها را به یک اندازه دوست دارند. اما گاهی ممکن است این پاسخ دقیق نباشد. حتی اگر به درستی شناسایی نشود ، تحقیقات نشان می دهد که گاهی اوقات یکی از فرزندان محبوبیت بیشتری در بین والدین دارد. به نظر شما تفاوتی بین فرزندان وجود دارد؟

    فرق‌گذاری بین فرزندان از کجا نشأت می‌گیرد و برای اجتناب از آن چه کنیم؟

    فرق بین فرزندان از کجا می آید

    مطالعه منتشر شده در مجله روانشناسی خانواده نشان داد که 74٪ مادران و 70٪ پدرها رفتارهای ترجیحی نسبت به یکی از فرزندان خود دارند. حتی اگر والدین در این مطالعه مشخص نكردند كدام فرزند را ترجیح می دهند ، خواهر و برادر اغلب می توانند تشخیص دهند كه كودك مورد علاقه والدین است.

     

    به طور معمول ، این علاقه هیچ ارتباطی با دوست داشتن یک کودک بیش از کودک دیگر ندارد. در واقع ، این علاقه براساس چگونگی ارتباط شخصیت شما با شخصیت کودک است و در واقع ، از نظر شخصیتی رابطه نزدیکتر با یکی از فرزندان خود دارید. حتی اگر والدین این ارتباط را تأیید کنند ، باز هم از ترس آسیب رساندن به احساسات کودکان دیگر تمایلی به روشن شدن این موضوع ندارند.

     

    والدین همچنین نگران تبعیض آمیز بودن نسبت به فرزندان خود و رفتار ناعادلانه با آنها نیستند ، حتی اگر تلاش زیادی کنند که این کار را نکنند. اگر نگران علاقه بیشتر او به انجام وظایف والدین خود هستید ، لطفاً به نکات زیر توجه کنید تا اطمینان حاصل کنید که با همه فرزندان خود با همان عشق ، همدلی و سخاوت رفتار می کنید.

     

    احساسات خود را بررسی کنید

    بررسی احساسات خود نسبت به هر کودک نقطه شروع خوبی است ، خصوصاً اگر می خواهید مطمئن شوید که دیگر به یکی از فرزندان خانواده خود علاقه ندارید. انجام این کار منجر به ایجاد رابطه بهتر با همه فرزندان شما خواهد شد.

     

    این خودآزمایی نه تنها می تواند بینش انگیزه های ناخودآگاه را فراهم کند ، بلکه می تواند تربیت شما را بهبود بخشد و منجر به ایجاد یک محیط سالم در خانه شود که هیچ گونه تبعیضی بین کودکان وجود ندارد.

     

    بررسی احساس شما در مورد هر یک از فرزندانتان احتمالاً بینشی در مورد افکار و احساسات خود در مورد خودتان ایجاد می کند. دانستن اینکه شما چگونه به نیازهای هر کودک پاسخ می دهید به شما کمک می کند تا بدانید دقیقاً چه مواردی باید اصلاح شود. علاوه بر این ، داشتن دانش بیشتر از خود به شما کمک می کند تا دلیل هر کار را کشف کنید.

     

    احساساتی را که ممکن است موقتی باشند تشخیص دهید

    روابط والدین با فرزندانشان همیشه یکسان نیست. این روابط اغلب نوسان دارند. به همین دلیل ، اگر در یک دوره خاص احساس متفاوتی نسبت به یکی از فرزندان خود داشته باشید ، ممکن است با گذشت زمان تغییر کند. در نتیجه ، اگر با کودکی که در سن بلوغ استرس داشته باشید اما با کودک کوچکتر رابطه بهتری داشته باشید ، این وضعیت می تواند کاملا موقتی و به دلیل سن فرزندان باشد.

     

    تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که اطمینان حاصل کنید شرایط مختلف و تأثیری که آنها در رابطه شما با فرزندان دارند از جمله رسیدن به سن بلوغ تاثیری در قضاوت شما نداشته و عشق شما به یکی از فرزندانتان را کم و بیش برابر می کند.

    بچه‌ها را با هم مقایسه نکنید

    همه کودکان عاشق داشتن خصوصیاتی هستند که آنها را خاص و منحصر به فرد می کند. وقتی کودکان را مقایسه می کنید ، این جنبه از نیازهای کودک را نادیده می گیرید. این مقایسه ها باعث می شود کودکان فکر کنند یکی از بچه ها در بین شما محبوبیت بیشتری دارد. همچنین ، این کار اغلب نتیجه مثبتی دارد و آنها تمایلی به انجام کاری که انتظار دارید فرزندانتان پس از مقایسه انجام دهند ، ندارند.

     

    همچنین ، کودکان به طور طبیعی دوست دارند پدر و مادر خود را راضی کنند. وقتی آنها را با یکدیگر مقایسه می کنید ، این مقایسه ها استرس و اضطراب آنها را برای دید بهتر افزایش می دهد و بر عزت نفس آنها تأثیر منفی می گذارد. مخصوصاً وقتی که شما مکرراً تأکید می کنید که برادرانش از او بهتر هستند.

     

    به جای مقایسه کودکان ، سعی کنید جنبه های مثبت هر یک را بخاطر بسپارید. بهتر است برای هر کودک به صورت جداگانه وقت بگذارید و خصوصیات مثبت هر کودک را هر از گاهی به طور خصوصی یادآوری کنید. کودکانی که به دلیل خصوصیات مثبت مورد تشویق والدین قرار نمی گیرند ، تصور می کنند که والدین علاقه بیشتری به یکی از فرزندان دارند.

     

    در برابر اصرار برای همسان‌سازی، مقاومت کنید

    تطبیق زندگی کودکان با نیازهای کودک خردسال یا کودک با نیازهای ویژه می تواند برای کودکان ناامید کننده باشد. به عنوان مثال ، فرض کنید یکی از فرزندان شما به دلایلی نمی تواند غذاهای خاصی را در رژیم غذایی خود بگنجاند. اگر فرزندان دیگر را دائماً مجبور کنید با یکی از خواهران و برادرانشان هماهنگ شوند ، با گذشت زمان احساس می کنند که اولویت والدین نیستند.

     

    با این حال ، کودکان زوج می توانند به نوعی کار را برای شما آسان کنند. به عنوان مثال ، مادر لازم نیست چند وعده غذا در روز بپزد. اما به طور کلی ، به نظر ناعادلانه می رسد و سایر کودکان را دلسرد می کند.

     

    البته گاهی این سازگاری ها ضروری به نظر می رسند. در این شرایط ، باید كاملاً فرزندان خود را متقاعد كرده و برای آنها توضیح دهید كه اگر بیشتر به نیازهای خاص كودك اهمیت می دهید ، دلیل دیگری غیر از تبعیض وجود دارد. به آنها گوش فرا دهید و وقتی نمی توانید تصمیم دیگری بگیرید ، سعی کنید از آنها حمایت کنید.

     

    عادلانه و به طور مساوی رفتار کنید

    یکی از ساده ترین راه ها برای نشان دادن عدم تمایز بین کودکان ، فراهم آوردن همه شرایط به طور مساوی برای همه کودکان است. به عنوان مثال ، هنگام خرید هدیه سال نو ، به همان تعداد هدیه برای همه بخرید. همیشه سعی کنید زمان معینی را برای همه کودکان در نظر بگیرید. حتی برای کارهای خاص هر کودک پاداش ، سعی کنید کودک دیگر را به همان اندازه جبران کنید. اگر در حال خرید یک اسباب بازی جدید برای کودکان کوچکتر هستید ، سعی کنید جبران خسارت را به طریقی متفاوت برای کودکان بزرگتر انجام دهید.

     

    7 راز تربیت فرزندان شاد که والدین موفق می دانند

    9 مزیت مهم بازی برای کودکان خردسال

    آیا شما بین فرزندان خود فرق می‌گذارید؟

    آیا بین فرزندان خود فرق می گزارید

    والدین همیشه تلاش می کنند که نسبت به فرزندانشان انصاف داشته باشند و با همه یکسان رفتار کنند ، اما آیا واقعاً این امکان وجود دارد؟ پاسخ احتمالاً منفی است و نه همیشه.در زندگی و در روابط با افراد دیگر ، ما همیشه رفتار یکسانی نداریم. زیرا افراد متفاوت هستند و شخصیت و نیازهای مختلفی دارند. به همین دلیل ، شما نباید این انتظار غیر واقعی را در رابطه با فرزندان خود داشته باشید که با همه یکسان رفتار کند.

     

    حتی اگر بخواهید با همه کودکان یکسان رفتار کنید ، تحقیقات نشان داده است که والدین اغلب روش دیگری برای تربیت و رفتار متفاوت با هر کودک دارند. البته این ویژگی همیشه بد نیست زیرا کودکان یکسان نیستند و هرکدام نیازها و شخصیت های مختلفی دارند.

     

    علاوه بر شخصیت متفاوت هر کودک ، از جمله عواملی که باعث می شود والدین رفتار متفاوتی با هر کودک داشته باشند ، می توان به سن ، جنسیت و نیازهای ویژه فرزندان هر یک از آنها اشاره کرد. اگر چنین شرایطی باعث ایجاد تمایز بین فرزندانتان می شود ، بهتر است شرایط را به دقت بررسی كرده و در روابط خود تصمیمی بگیرید كه توجه به این تفاوت ها در هر كودك احساسات ناخوشایندی را در فرزندان دیگر ایجاد نمی كند.

     

    تأثیر سن و تاریخ تولد

    برخی تفاوت ها در تربیت کودک کاملاً طبیعی است و از ترتیب تولد کودکان ناشی می شود. به عنوان مثال ، فرزند اول والدین در بسیاری موارد مانند موش آزمایشگاهی برای والدین است. والدین به طور کلی از به دنیا آمدن فرزند اول خود هیجان و اضطراب بیشتری دارند ، آنها بیشتر نگران هستند و ممکن است بیش از حد لازم از فرزند اول مراقبت کنند. همچنین ، آنها در حال یادگیری نحوه تربیت و تربیت کودک هستند. آنها به طور کلی اوقات فراغت بیشتری دارند ، بنابراین ممکن است در کودکی وقت بیشتری را با آنها سپری کنند. تقریباً هر کاری که بچه های اول انجام می دهند ، از اولین لبخند تا اولین کلمات ، توسط والدین ثبت می شود. آنها وقت خود را با بازی با آنها می گذرانند و فرصت های زیادی برای تحصیل و آموزش به آنها می دهند.

     

    شما به عنوان پدر و مادر باید از تفاوتهای ناشی از ترتیب تولد فرزندان خود آگاه باشید. به عنوان مثال می توانید از کودک بزرگتر انتظار بیشتری داشته باشید یا مسئولیت های بیشتری به او بسپارید. در این مورد ، تفاوت ها را در نظر بگیرید. این نباید باعث شود کودکان بزرگتر احساس کنند که همیشه باید عالی باشند. شما نباید کودکان کوچکتر را بی مسئولیت کنید. مراقب باشید به دلیل اختلاف سنی کودکان در این تله ها گیر نکنید.

     

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نظرات کاربران

    نظرات شما پس از بررسی مدیریت منتشر می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 + هجده =